2021-06-05 325 浏览
.☞ 新北江有好多小店,最近更加新開咗間主打台灣牛肉麵嘅廚大DEE💛 不過大家留意小店暫未有堂食,只有供應外賣~.🍴一人前套餐 - 招牌大Dee牛肉麵+小食+飲品($78)❖ 招牌大Dee牛肉麵 - 牛展+牛孖筋+牛腩+鹽燒牛舌 配紅燒牛肉湯/ 麵條有得揀粗幼嘅,咬落口感正常,唔會話特別煙韌👍🏻/ 湯底好濃好惹味,但係略嫌有啲咸,食完之後覺得有啲口渴🤣/ 牛腩好腍好入味,整體嚟講都推薦,下次都再食😆❖ 小食 - 炸花枝丸/ 因為外賣嘅關係,返到屋企食覺得有少少腍,但氣炸完又係一條好漢😎 / 跟餐配嘅小食,所以只有三粒,但一人份量嚟講都好夠👍🏻🍴細鹽酥雞球($13)/ 另外仲散嗌咗一份鹽酥雞,佢同炸花枝丸一樣有偏腍嘅情況,但係好彩雞肉唔鞋口,炸粉都唔會太厚👍🏻🍴膠原Dee Dee麵($44)/ 個名so cute🤣其實就係牛孖筋麵,麵質同佢隻招牌麵一樣,但佢個牛筋超級腍!亦都好入味😆☞ Overall嚟講我覺得附近街坊絕對值得一試👍🏻可以支持吓良心小店,希望佢遲啲可以做到堂食🤤

🍴一人前套餐 - 招牌大Dee牛肉麵+小食+飲品($78)
/ 麵條有得揀粗幼嘅,咬落口感正常,唔會話特別煙韌👍🏻
/ 湯底好濃好惹味,但係略嫌有啲咸,食完之後覺得有啲口渴🤣
/ 牛腩好腍好入味,整體嚟講都推薦,下次都再食😆

❖ 小食 - 炸花枝丸
/ 跟餐配嘅小食,所以只有三粒,但一人份量嚟講都好夠👍🏻

🍴細鹽酥雞球($13)

🍴膠原Dee Dee麵($44)