2014-09-12
2050 浏览
新加坡很出名的亞坤來港開店,當然要一試! 由開店到現時,日日都有人排隊! 今日特登早左黎排隊,但都等左成20MINS 先有野食。 亞坤尖沙咀店位於尖沙咀地鋪,落地玻璃令到環境光亮。今日我一行兩人叫左個 'KAYA BUTTER TOAST',味道好好! 熱烘烘的咖椰牛油吐司保持了新加坡的水準!! 非常欣賞! 下次都要再叫呀! 另外我們叫了 'Curry Laksa'同 'MALAYSIAN MEE REBUS'。Curry Laka 咖哩叻沙蝦麵: 夠辣,但份量少,味道又唔覺得好特別。蝦得2-3隻,麵少,女仔都食得不太飽! $40都係食唔過囉。MALAYSIAN MEE REBUS 馬來西亞澀麵: 賣相好,花生醬味及辣味都足夠! 但汁太濃。食到有點反感。$38一碗食一次就夠。 總結: 除左'KAYA BUTTER TOAST',其實食物質素不是太高,前檯的收銀員太慢,令客人等到不耐煩。店內餐廳枱都不足,又逼。跟我自己預期的有出入,所以今次食得很失望。我應該都唔會再食!
题外话/补充资料:
另外,自取餐具洗得不夠,好多都不乾淨! 要好好改善!