2023-02-20
家樂坊8樓有隻粉紅玫瑰熊仔,行近一睇,原黎系網紅名店「美滋鍋」。呢個以養生美顏概念火鍋品牌系新加坡過江龍。佢在新加坡拎過最佳火鍋餐廳獎。成間餐廳系夢幻粉紅色,靚靚環境又寬闊,坐得舒服有空間感,而好多湯底都有養顏功效,非常適合女仔打卡。另外仲設有兒童遊戲室,家長們可以帶小朋友去玩。20蚊一位醬料費,可以自己調配,選擇豐富。iPad落單相當方便,我哋揀咗鴛鴦鍋,膠原蛋白養顏美容鍋x 松茸野菌鍋。養顏滋補一次攪掂。湯底可選單鍋,鴛鴦或四格鍋。好喜歡佢個奶白色湯底,有瑤柱、紅棗,味道濃厚,入面有豆腐菇類,充滿骨膠原,非常滋補養顏。松茸湯底有好多菇,養生之選!另外要咗墨魚丸美國牛板腱(半份)牛味濃郁且嫩滑冇渣美國安格斯牛小排(半份)肉質唔錯,細膩有口感。手打烏冬(稻庭)(半份),質地好Q彈,非常推薦。另外有牛味濃郁嘅山東騸牯牛肉、蔬菜、冬瓜片(半份)、萵荀片(半分)油麥菜(半份)📌 美滋鍋 (家樂坊)📍 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
另外仲設有兒童遊戲室,家長們可以帶小朋友去玩。
20蚊一位醬料費,可以自己調配,選擇豐富。
湯底可選單鍋,鴛鴦或四格鍋。
另外要咗墨魚丸
美國牛板腱(半份)牛味濃郁且嫩滑冇渣
美國安格斯牛小排(半份)肉質唔錯,細膩有口感。
手打烏冬(稻庭)(半份),質地好Q彈,非常推薦。
📌 美滋鍋 (家樂坊)
📍 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖