2022-08-18
旺角居酒屋海鮮桶上次食過尖沙咀分店覺得好好味,今次喺旺角行街見到原來彌敦道都有分店。分店燈籠會多啲,而且好多可愛貓貓牆壁畫作,成個環境色彩繽紛,好有活力,非常熱鬧。柔和的燈光,啱啱地適合飲酒傾心事。入門嗰時仲會打鼓,就好似去咗日本咁🤣旺角彌敦道分店限定,全新 shake 海鮮桶,再配搭秘製芫荽醬。仲有大熱芫荽鍋底及多款芫荽食物。另主打刺身、石燒、鍋物、爐端燒、一品、炸物等等應有盡有!食物即叫即整,熱騰騰,上菜速度快,另收加一服務費~Reiwa 海鮮🦞桶 $588職員會幫你撈勻啲芫荽醬/蒜蓉辣椒,入面有好多材料:有龍蝦、青口、墨魚、鮮蝦、粟米、西蘭花、南瓜、蜆等海鮮,全部都好鮮甜。仲會提供手套同濕紙巾,方便客人用手去食,兩個人食都幾飽,我覺得四個人食應該會好啲😋火炙赤海蝦伴黑松露醬 $108赤海蝦配黑松露醬和三文魚籽,再包住三條蘆筍,口感層次豐富而且鮮味十足,有驚喜火灸鮨鰈裙邊伴高知縣產柚子醋 $78火炙裙邊淋上酸酸甜甜的有子醋,再包住甜甜的爽口生洋蔥🧅好清新芝麻雞翼(三本) $38每次嚟到令和居酒屋都一定叫,香脆可口燒冰火菠蘿🍍 $25呢個又係冇得輸,脆皮焦糖包住多汁甜菠蘿奇異果梳打
Reiwa 海鮮🦞桶 $588
火炙赤海蝦伴黑松露醬 $108
火灸鮨鰈裙邊伴高知縣產柚子醋 $78
芝麻雞翼(三本) $38
每次嚟到令和居酒屋都一定叫,香脆可口
燒冰火菠蘿🍍 $25
呢個又係冇得輸,脆皮焦糖包住多汁甜菠蘿
奇異果梳打 $28
最鍾意飲,一定要攪勻
蜜桃乳酸梳打 $33
服務質素:8/10