#MC带你去乐富最近推出咗「三哥黑蒜油味噌汤米线」,睇下比日本公司收购后,推出嘅日本风味能唔能够神还原啦😈.✨ 题外话唔知系咪午市时间,仲要等候咗半个钟先有野食⌛️而且碗米线都打完仗咁🤨无啦啦啲𩠌系碗底…… 。对乐富依间三哥用「法国菜」速度嘅出餐,十分失望😔🍜 黑蒜油味噌汤米线(小辣)汤底除咗黑蒜油同味噌,仲可以拣唔辣或者由10小辣起加辣🌶。配搭慢煮嘅日式腩卷同埋溏心蛋🍳另外,仲有配料京白菜、金菇、红椒圈同京葱花代替一般米线嘅芽菜、腐皮同韭菜,食落更富日本风味~🇯🇵.✨ 味道上枱时,浓浓嘅黑蒜油味扑鼻而来🧄汤底同小辣混合咗,就唔系好觉得有颜色上嘅分别。饮一饮汤,有少少似寿喜烧汤底,小辣得嚟有啲味噌咸香,几平衡几好👍🏻但同行朋友另一碗嗌咗10小辣,食到尾就觉汤底有啲过咸🤢.🥩 日式腩卷日式腩卷肉质几淋身易咬,味精同平时食开拉面果啲差唔多,依个就做得唔错👌🏻.🥚 溏心蛋应该系成碗米线最好食嘅𩠌‼️虽然碗米线因为打完仗咁,我都得返少少蛋黄,但食得出有日本酱油、味醂等去腌制,成餐米线最有日本feel就系依只蛋💯.✨ 总结未食过嘅,可以一试,但一定要配少少辣,如果唔系个汤底会好咸。.⭐整体︰7.0/
#MC带你去乐富
✨ 题外话

🍜 黑蒜油味噌汤米线(小辣)
✨ 味道
🥩 日式腩卷
🥚 溏心蛋
✨ 总结
⭐整体︰7.0/10
⭐食物︰6.5/10
⭐环境︰7.0/10
⭐价钱︰7.5/10
📍 谭仔三哥米线(乐富)
地址:乐富联合道198号乐富广场汇富坊地下6B号舖
交通︰港铁乐富站 A 出口
#Ming_Course #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodies #hongkongfoodie #hkfoodlover #hongkongfood #周末好去处 #拍拖好去处 #情侣好去处 #香港小店 #黄大仙区美食 #乐富美食 #乐富一日游 #乐富好去处 #香港美食 #香港美食打卡 #香港美食攻略 #香港探店 #本地游 #香港一日游 #香港好去处 #乐富 #谭仔三哥米线 #谭仔三哥 #米线 #米线关注组 #三哥黑蒜油味噌汤米线
2023-09-13
等候时间
10 分钟 (堂食)