2016-10-04
2016年,10月1日, 見有一兩個月沒有來過,就上嚟食這裏的迷你叉燒包, 這裡的迷你叉燒包有樣好,就係食完唔會太飽比較啱我們這些輕食下午茶, 仲有叉燒包唔係每一間泰興都有的,~~奶茶唔洗講一如以往no退步, 比例依然都係幾好嘅,,, 因為有時去茶餐廳飲奶茶都有時好時唔好, 原本想食叉燒包見到新出榴槤包所以各樣叫了一個, 榴槤包 口感都好包都唔做太厚又係入口鬆化, 一咬開聞到有榴槤嘅香味,但係食落去係冇榴槤味嘅 , 如果以食一舊榴槤嘅味道來計算,應該大約只有十分一的味道,不過9蚊,換抵食嘅! 因為你現在係坐在這裏吃! 我食過香港日本麵包鋪嘅榴槤菠蘿包同呢個,真的差很遠很遠所以這個就有口感無味道,而 忌廉紅豆奶茶已經叫左少冰, 但是睬你都傻㗎!冰自己拿走了很多杯裏還有一些冰在內只是冰就已經冇左30% +以上, d忌廉都唔係好值錢啫嚴重貨不對版就只有這丁點, 但係紅豆唔算細粒都夠鬆化, 杯奶茶叫左少甜所以啲紅豆好甜撈埋落去都算啱啱好