2021-09-01 45 浏览
今日去親戚家食飯,決定斬啲燒味加餸,即時諗起燒味滷師。而我喺長沙灣分店食過,覺得佢嘅CP值極高,今次就試吓大窩口分店。經過舖頭門口就聞到香噴噴而且賣相一流嘅燒味,店內有自設嘅工場,望落都幾乾淨,信心嘅保證。至尊燒鵝燒鵝外皮酥香鬆化,肥瘦均勻,鵝肉嫩滑,食落有油香,而且醃製得平均入味,有淡淡煙燻香。外賣還附上一包甘香嘢味嘅燒鵝汁,值得一讚。燒味佬叉燒今次叫咗份半肥瘦叉燒,叉燒肉質軟腍,而且沾滿了又甜又香的麥芽糖,味道媲美星級餐廳食嘅黑毛豬叉燒。客家鹽焗雞今期做緊特價$25有半隻雞,隻雞肥瘦適中,肉質夠滑,食落有雞味,依個價錢真係無敵。泰式鳳爪拼海蜇泰式醬汁酸辣味適中,鳳爪食落夠爽同入味,海蜇都十分爽脆,整體份量也不少,值得推介。

至尊燒鵝

燒味佬叉燒