2018-02-11 1112 浏览
今年情人节同新年又系拍住上,真系唔知庆祝得边样,忙到不得了。所以新年前,都要同前世情人庆祝一下成日听阿爸阿妈讲话好想试新斗记,佢讲嘅斗官唔知系唔系以前啲明星我少年太年轻不懂的。订咗位,侍应好快招呼我哋入座,一入门口就见到有火应该就系呢度嘅招牌火山石烧乳猪进行中。我今晚就是为了招牌火山石烧乳猪而来,果然系名不虚传,皮脆肉嫩,肉味香浓。仲有好传统嘅乳猪酱同埋砂糖,阿爸话加点砂糖更加好味。师父果然系真功夫,乳猪皮纸咁薄,玻璃咁脆的口感因为父母都唔食牛肉,所以今晚未齐人嘅团年饭就主力食猪 lol第二样我觉得一定要食嘅就系黑毛猪叉烧皇 $168。阿妈睇到个价钱话贵,但系一食落口就觉得超值半肥瘦嘅叉烧,脂肪入口即溶,唔会干争争瘦孟孟,如果个口够大一定要一啖放入口一肥一瘦嘅口感,冇得弹。当然仲有其他撚手名菜必食生炒上肉排 $108。XO酱腰果鸡丁 $138,难得腰果仍然脆口,XO酱美味的辣味,平凡的菜色炒得不平凡。老人家习惯食饭,所以例牌要点一个瑶柱蛋白炒饭 $118。阿爸又系主动话要比 like饭炒得好香而且干身,一粒一粒胀卜卜,而且劲多瑶柱,真材实料。最后再食埋甜品,芒果布甸 $38。今晚质素果

我少年太年轻不懂的。

订咗位,侍应好快招呼我哋入座,一入门口就见到有火
应该就系呢度嘅招牌火山石烧乳猪
进行中。

师父果然系真功夫,乳猪皮纸咁薄,玻璃咁脆的口感

一肥一瘦嘅口感,冇得弹。

当然仲有其他撚手名菜
必食生炒上肉排 $108。

最后再食埋甜品,芒果布甸 $38。

今晚质素果然不错,人少少食唔到太多,下次多啲人可以食多啲野。就快新年恭贺新禧
庆祝纪念
团年饭