2016-04-24
文青cafe ??? 我又吾太覺,但傾計不錯選擇一直知道有這間cafe,終於今日可以去試試,順便睇下幾文青…門口有植物和以木和淺色作主調,在太子地區的確幾特別,有分上下2層,今次我們坐樓上需要脫鞋,食品需要在樓下叫和付錢,飯和面包類大約十款左右而還有飲品牌,今次叫了2杯飲品,1個飯和甜品,結帳$217水和餐具需要自己拿上樓上,樓上是坐地下,但都有坐墊,但因桌面高度太低,吾用返而更好,而且樓上關係聲音焗住比較嘈。食品質素講真都吾差,材料足和味道吾咸,茶樹菇豬軟骨有肉燥感覺,豬軟骨都煮得淋而入味,價錢大約八十多元甜品係驚喜之作,價錢五十二元,整個甜品裝飾漂亮,黑色襯淺色蘋果批幾特別,醬汁和生果新鮮味道吾甜夠酸和蘋果批一起食味道一流,批都脆口而鬆軟飲品叫了凍熱咖啡,講真不算特別出色,只屬普通,如下次再來會叫花茶或沙冰