2023-10-21 20 浏览
入到去見到裝修風格好特緻的泰國風格、走工業風,餐廳樓高兩層。泰式生蝦好肥美的生蝦,再加上特調的酸辣和蒜片,泰式風味😋😋泰式薄餅鬆脆得黎又暖暖地,配合埋咖喱一齊食就岩晒泰式青咖喱雞上枱好香咖喱味,一入口有少少辣,咖喱好順滑比較重椰奶,好味泰式燒雞全翼 雞全翼好大隻,燒得脆脆地,食到蜜糖的甜味鹹蛋黃炒軟殼蟹值得推薦大家一試,軟殼蟹比我想像中啖啖肉,用鹹蛋黃炒粉粉地,惹味👍🏼👍🏼👍🏼泰式芒果糯米飯 每次食泰菜都會叫芒果糯米飯,今似擺盤好似食緊壽司咁,兩啖一件,分別係紫糯米和普通糯米,兩款都係好煙韌,椰醬都係好順滑。新鮮椰青坐係bar 枱,見住即開,椰青好鮮甜,冰冰涼涼芒果活性乳酸菌屎樂冰酸酸地既益力多和甜甜地既芒果,沙冰🍧質地幼細整體而言,我覺得CP值高,抵食夾大件,食物定價貼地。睇返餐牌,睇到仲有做午市套餐,下次可以一試。#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

泰式生蝦
好肥美的生蝦,再加上特調的酸辣和蒜片,泰式風味😋😋

泰式薄餅
鬆脆得黎又暖暖地,配合埋咖喱一齊食就岩晒

泰式青咖喱雞
上枱好香咖喱味,一入口有少少辣,咖喱好順滑比較重椰奶,好味

泰式燒雞全翼
雞全翼好大隻,燒得脆脆地,食到蜜糖的甜味

鹹蛋黃炒軟殼蟹

泰式芒果糯米飯

新鮮椰青
坐係bar 枱,見住即開,椰青好鮮甜,冰冰涼涼

芒果活性乳酸菌屎樂冰
酸酸地既益力多和甜甜地既芒果,沙冰🍧質地幼細