2018-09-08 41 浏览
趁著仲係sem嘅開頭冇咁忙嘅時候,決定同朋友食餐休閒嘅晚飯。喺網上面見到呢間文青咁十足嘅餐廳係食日本菜,呢個新鮮嘅配搭令到我哋決定一於去嘗試下😎一入到去就發現無論係裝修定係餐具都係行自然簡約嘅路線,所以我哋坐得好舒服😌我哋嗌咗牛舌同炸雞做前菜小食牛舌比喺出邊其他餐廳仲要厚,口感十足,牛味都好重炸雞唔厚粉,入邊保持著肉質鮮嫩,可以配醋或者沙拉醬食呢個火焰三色丼入邊全部都係火炙刺身,有拖羅,三文魚同左口魚,佢哋經過微微嘅火燒令到啲魚油更加甘香朋友就嗌咗個帆立貝,北寄貝同赤貝丼。入邊所有嘅貝類都好爽口鮮甜,而且每一個丼飯都配有自家製嘅醃牛蒡,姜同蒜,好好味我哋覺得刺身唔夠喉,所以就再嗌多左個三文魚腩同甜蝦刺身兩樣都好新鮮,滿足到我哋嘅刺身癮xd另外我哋將一個丼飯變成套餐,就有埋味增湯同沙律飲品方面嗌左波子汽水同葡萄梳打,兩樣都係made in Japan 🤪
我哋嗌咗牛舌同炸雞做前菜小食
牛舌比喺出邊其他餐廳仲要厚,口感十足,牛味都好重
炸雞唔厚粉,入邊保持著肉質鮮嫩,可以配醋或者沙拉醬食
我哋覺得刺身唔夠喉,所以就再嗌多左個三文魚腩同甜蝦刺身