2021-08-26 23 浏览
今日興致勃勃想做個文青,嘆個下午茶。俾呢間pantone新開嘅Cafe吸引咗🤪一入去就見到佢哋中庭有棵樹🌳喺餐廳裏面,覺得自己好似入咗卡通片嘅世界😆有d座位係榻榻米形式,好fushion我哋嗌咗個《灸烤原個椰菜花樹》($68) 諗住襯返個背景😂 成件事又幾健康,同埋佢哋個醬汁幾好味。有啲似buffalo wings mix 韓式甜辣醬嘅味🤤《殼蟹滑蛋吐司》($98) 佢哋個麵包應該係用蜂蜜底,好甜同香口。配埋個軟殼蟹一鹹一甜咁夾🤤《香脆雞翼—蜂蜜玫瑰》($68)我哋問過侍應佢話玫瑰味會好食過柚子,我哋又跟風試吓😛 佢哋個玫瑰味都幾出,唔係就咁擺幾塊玫瑰葉當係玫瑰雞翼,而係真係食得出有玫瑰味😆 《桂花碳焙烏龍》($32)個人覺得偏甜,不過桂花味都好出整體來講如果想有個chill d嘅地方同朋友或者情侶傾吓計,你都係個唔錯嘅選擇🥰

我哋嗌咗個

《香脆雞翼—蜂蜜玫瑰》($68)

《桂花碳焙烏龍》($32)
個人覺得偏甜,不過桂花味都好出