2017-03-27
因為同朋友去西環呢頭行山, 搵左呢間食lunch, 因為見食物幾健康, 又靚靚咁。黎到睇睇menu, 原來brunch只有食物無飲品, 而飲品是頗貴的, 比一般咖啡連鎖店還貴, 還好有清水任飲, 但杯子細隻左少少, 要勞煩店員斟得較密。酪梨班尼迪克蛋吐司$108吐司烤得香脆, 水波蛋做得有水準, 荷蘭醬都做得好對味, 牛油果新鮮軟熟。雜菌抹茶細扁麵配水婆鵪鶉蛋$128當中最失望的一個BRUNCH,份量細小,雜菌料得好少,麵條是有抹茶味,但無醬汁餸料又少,感覺好悶。洛神花酥烤起司雙重奏三明治$98三明治包烤得鬆軟又香, 芝士半溶, 配上火腿和洛神花醬, 簡單得來味道不錯。莎樂美腸羅勒鐵鍋PIZZA $108鐵鍋上,保持熱度,PIZZA好鬆軟新鮮,料子不多,質感取勝。泡菜豆腐泰式香膠蛋派$82好特別,有創意的蛋派, 酥皮盒子藏著軟滑豆腐、泡菜、蛋等, 甚有韓風味, 泰式卻不覺。抹茶芝士蛋糕 約$65味道好濃, 口感好綿密細緻, 又滑, 一個人食應該太膩。總括來說, 餐廳環境幾靚, 好文青FEEL, 食物雖味道幾好, 但份量偏細, 莫講話男仔, 相信女仔都食唔飽, 可能食兩個BRUNCH先飽
味道好濃, 口感好綿密細緻, 又滑, 一個人食應該太膩。
總括來說, 餐廳環境幾靚, 好文青FEEL, 食物雖味道幾好, 但份量偏細, 莫講話男仔, 相信女仔都食唔飽, 可能食兩個BRUNCH先飽, 男仔要食三個, 嘿嘿, 都真係幾貴。