2019-07-14
「🐱🐶EAT藝術 X 咖啡, 文青匯聚新熱點📍冚棒唥」.暑假到啦,大家有無諗過可以點樣過個Chilling Summer呢?🌞.作為文青嘅我哋,今日就嚟到📍佐敦西貢街3-5號昌華商業大廈2號舖「冚棒唥」Hea下☺️.🍔🍟🥗黯然銷魂飯寶配粗薯&雜菜沙律($108)- 飯寶面脆、飯內有蔬菜,幾健康~豬扒薄薄一片,一啲都唔肥膩,係講究食得健康人士首選👍🏻當然,配埋個粗薯&沙律菜,健康得嚟又唔會太齋,係貼心嘅☺️❤️.🍝63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉($88)- 意粉軟硬度適中, Bacon油脂分佈平均,一啲都唔油膩;卡邦尼汁香濃,食完一啖浸味仲留喺個口度🤤.🤩重點激讚呢度嘅咖啡☕️☕️摩卡咖啡(熱)-咖啡豆香濃細滑而且咖啡香味喺口內Keep得好耐;聞落去,精神為之一振😻☕️手搖咖啡(凍)- 手搖咖啡第一啖口感清新,但記得一定要盡快飲,攤得太耐咖啡嘅甜味就會開始出嚟,唔嗜甜嘅朋友可能會略為扣分😅.整間小店好似🖼藝術畫廊,除咗牆身掛畫外,睇得出店主好中意車🚗,餐桌下擺滿一部部玩具車模型,充滿兒時童趣回憶🚗🚕🚙🏎🚘🚖.總結評分:7.5/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️🌟
🤩重點激讚呢度嘅咖啡☕️
總結