2023-06-02
🌇 臨近傍晚,醒起個朋友依日放假,放工前問試下約食飯,就速成咗突約晚飯,揀咗去尖沙咀,順便打卡。🍽 柑橘 · 風乾火腿 · 脆馬鈴薯丸子 😋😋😋😋小編以前喺第二度都食過馬鈴薯丸子,不過當時覺得店舖煮得麻麻地。依間用咗脆炸嘅方式處理Gnocchi,外表好乾脆,內裡好煙韌,配上柑橋🍊嘅甘甜味係醒胃,仲有Parma Ham嘅鹹香,好容易一舊接一舊放入口!😆🍽 紫菜海鮮牡蠣燉飯 😋😋😋😋😋內藏幾隻好軟好滑好鮮嘅中size蠔仔🦪,整碟燉飯好鮮香,加咗啲紫菜中和返啲濃郁嘅海鮮味,食落好creamy同充滿菇菌香。☺️☕️ 板粟拿鐵 😋😋😋😋拿鐵內有板粟蓉,粟甜味加牛奶,飲落好舒服,好啱晚餐時段飲,唔會好heavy。😉☕️ 楓糖肉桂咖啡 😋😋😋😋朋友叫嘅咖啡,拉花靚仔!佢表示飲到有陣陣楓糖甜味同肉桂香味,同咖啡味都好夾!😊晚餐 💵💵💵💵💵 約港幣$240/人💁🏻♀️ 依間小編係第二次嚟,第一次喺平日食lunch,依次食dinner,都係一樣咁多人排隊!用餐時間90分鐘,水準依然,幾適合兩三個朋友食嘢聚聚~ 🥳最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
🍽 柑橘 · 風乾火腿 · 脆馬鈴薯丸子 😋😋😋😋
🍽 紫菜海鮮牡蠣燉飯 😋😋😋😋😋