2022-07-07 31 浏览
又一間文青得黎又幾modern既cafe🥰裝修以白色為主調,店內有少量綠色既植物做點綴☘️感覺令人休閒清新,坐低同朋友傾下計飲杯咖啡都係唔錯既選擇🫶🏻店內除左有多款西式料理可以揀,仲提供埋一啲生酮系列及各類烘焙麵包🥯🍪,可以享用一個健康既下午茶tim!😚💛燒法國粟飼春雞配牛肝菌汁呢碟一送上黎,就聞到陣陣焦香味,表皮少焦但同時又幾嫩滑,咬落去幾有口感😋再咬埋落塊雞肉,雞味由齒頰中慢慢滲出,濃郁非常😝平日都係揀黑椒汁配春雞,今次就揀左牛肝菌汁,看似唔多夾,但係竟然同春雞冇味道衝突,反而令到雞味更出咁惹味,呢個算係驚喜發現😍👍🏻不過其實唔點都已經好好食!另外有豆角做伴菜,更顯清新感🤗💛辣肉腸溫泉蛋肉醬意大利飯 成碟既主調係酸辣,材料有辣肉腸、菇、蕃茄、溫泉蛋、肉碎🥘辣肉腸煙煙韌韌,配上粉粉地口感既意大利飯,食落幾有層次🤩再拮穿溫泉蛋,撈埋蛋汁一齊食,酸辣味加蛋汁味,令到成碟口感更滑溜,更易入口!🤭💛特濃咖啡配雪糕 咖啡配以雲呢嗱雪糕🍨當雪糕溶嗰陣,依然飲到濃郁嘅咖啡☕️同淡淡雲呢拿甜味,兩者冇融合埋一齊,兩種味道兩種感覺,好似叫兩樣野咁😆

💛燒法國粟飼春雞配牛肝菌汁

💛辣肉腸溫泉蛋肉醬意大利飯