2021-07-22 92 浏览
話說我老細成日都同我講呢間餐廳係好好食於是今日經過尖沙咀,真係唔信且就排隊入去試吓7:00嚟到已經大排長龍不過我深信係因為佢有返咁上下質素所以先至咁多人排隊咁我就下定決心一定要試到!你到呢度我梗係食佢啲招牌菜啦!我見咁多人介紹佢嗰個海南雞飯!呢度嘅海南雞飯之所以咁出名係因為個師傅來接新加坡文華酒店第一啖食落去啲雞非常之新鮮而且好嫩滑呢到唔似出面咁同肉中間會有一齊好似啫喱咁樣嘅脂肪, 正!油飯好香口,配上雞汁,好match 🥰新鮮嘅小棠菜用上蒜蓉嚟炒非常之香口朋友叫左個係招牌帶子喇沙份量都唔少㗎,湯底用上濃厚嘅椰奶,所以聞落去係超級香!當中米線係朔晒湯底嘅味道所以令我食完一啖左一啖,而佢嘅配料亦都做得相當唔錯帶子都非常之大粒爽口!喺飲品方面我個朋友就試咗餐廳最近新推出期間限定嘅斑斕精選呢個係斑斕牛奶咖啡☕️斑斕嘅味道唔算好重但係夠香牛奶咖啡都做得唔錯,拉花亦都有心思!我就叫咗檸檬薏米水亦都做得不過不失整體來講餐廳嘅質素都唔錯性價比都好高下次再有機會會再試過
話說我老細成日都同我講呢間餐廳係好好食於是今日經過尖沙咀,
真係唔信且就排隊入去試吓

7:00嚟到已經大排長龍

呢度嘅海南雞飯之所以咁出名係因為個師傅來接新加坡文華酒店
第一啖食落去啲雞非常之新鮮而且好嫩滑
新鮮嘅小棠菜用上蒜蓉嚟炒非常之香口

朋友叫左個係招牌帶子喇沙
呢個係斑斕牛奶咖啡☕️斑斕嘅味道唔算好重但係夠香
牛奶咖啡都做得唔錯,拉花亦都有心思!
我就叫咗檸檬薏米水亦都做得不過不失
整體來講餐廳嘅質素都唔錯性價比都好高下次再有機會會再試過