最近點心癮係咁起😅 尋日又捉左男友同我出元朗食點心✌️頭先準備寫comment果陣先發現尋日食果間同我之前收藏左係openrice前排同屋企人試過既點心極度相似😮 估計係同一老闆尋日去到已經接近下午4點驚夜晚食唔落飯,所以真係淨係叫左點心無叫籠仔飯~我地order左紫薯流心球,金玉滿堂蘿蔔糕,招牌流沙包,別有洞天脆皮腸,同埋豉汁蒸排骨(原本男友係想食蒸鳳爪不過我眼大睇過龍剔錯左下面果格🤣)紫薯流心球外層好脆,仲有D白色粒粒增加脆既口感,裡面做到流心效果,幾香蛋黃味,唯一敗筆之處係外層太油膩。。。食完呢粒紫薯球之後我同男友個肚即時攪攪地唔好講笑😱金玉滿堂蘿蔔糕外層都係炸過好香脆,有D千島醬係上面,估佢唔到又幾夾😅裡面正常蘿蔔糕口感,唔會好粉,但始終覺得佢既炸物太油膩無迫返D油出黎。。。。招牌流沙包就係令我失望既,話明"招牌"點知佢一上菜我即刻食已經唔流,但食到裡面係好重蛋黃味,我諗係牛奶/忌廉份量落少左所以攸唔到流心效果。。。別有洞天脆皮腸好味!😋好多層次口感豐富,外層清淡裡面香脆,收埋係裡面既蝦都好爽👍🏻豉汁蒸排骨味道正正常常但係略嫌太肥無咩肉食。。。整體點心水準係好壞參半,如果流沙包做
最近點心癮係咁起😅 尋日又捉左男友同我出元朗食點心✌️

豉汁蒸排骨味道正正常常但係略嫌太肥無咩肉食。。。
整體點心水準係好壞參半,如果流沙包做返流心效果同油炸物唔好咁油膩就PERFECT!😬
2020-04-23