2020-04-26
大鴻輝係食火鍋的集中地,呢間牛大人係新開的台式火鍋,睇落已經好吸引,所以同朋友兩個火鍋愛好者就揀試新野🥳餐牌好多選擇,而且好有台灣特色,真係好正宗的台式火鍋。一坐低有職員問我地揀咩餐同湯底,我地揀左最貴的澳洲極上和牛餐$288,同我地去至邊都要食的麻辣湯🤣唔知係新開定跟餐,職員每人送左兩粒和牛牛丸,忍唔住第一時間煮左食先,嘩,真心讚歎,勁香勁juicy,認真我平時唔太好牛丸,覺得會有筋,又難咬,話呢個係顛覆我諗法的牛丸冇誇張😂至於個湯底好夠濃,夠味,辣都恰到好處,食得好過癮。至於其他肉類,就係QR code落單,蔬菜類/丸類就出去自己拎。選擇好多,想食咩都有,而且食得出用料係新鮮(我呢個鐘意食牛餐肉同芝士腸的人可以證實呢點😂因為有d餐廳好hea對待呢d配料,但呢度食得出唔係拎最cheap的貨)仲有一點好驚喜,係佢個飲品區,除左有平時的汽水,仲有一大櫃自家製的茶,岩晒我,而且仲有好多款選擇添,多到有選擇困難症的我企左兩分鐘先揀左桂花烏龍🙈食到最後仲有movenpick👏🏻成餐好圓滿,$288有咁高CP值好抵食,係出面散叫的質素,但呢度係放題的價錢,希望唔係新開先有呢個質素啦,要keep住
餐牌好多選擇,而且好有台灣特色,真係好正宗的台式火鍋。
至於個湯底好夠濃,夠味,辣都恰到好處,食得好過癮。
食到最後仲有movenpick👏🏻
成餐好圓滿,$288有咁高CP值好抵食,係出面散叫的質素,但呢度係放題的價錢,希望唔係新開先有呢個質素啦,要keep住呀,因為我一定一定會再黎食。