✨Tasting Menu✨ ($598一位) & ⚡Set Dinner⚡ ($398一位)~ *Dessert*by*黑白大廚再改造* ,🏆栗子Tiramisu🏆真係忍唔住要先介紹甜品。餐廳敢於順應熱潮增添新甜品已經好難得😍。最緊要負責人仲特登同我地講佢地有藍帶甜品大廚坐鎮,喺原有食譜做出黎有栗子味太淡既問題下再度改造😯。每個栗子Tiramisu都係即叫即造🤯,全部都係為左口感同完成度!❤️剩係聽到都已經feel到會好好食👏。等左陣上碟已經好驚喜🤓,層層分開,奶油仲係好Fluffy既狀態,食落口可謂一啖入魂🤤,打打下都好想再食多次🥳。~ *Soup*🥘龍蝦濃湯 入口順滑,中心有熟度剛好既新鮮龍蝦肉🔥飲得出有淡淡干邑酒香氣。湯體偏濃可能配合餐多士一齊食都幾夾👍🏻。🥘牛肝菌野菌忌廉湯湯面有美觀忌廉襯托🍄,用量大方每口都有大量牛肝菌同蘑菇碎粒🐵好味。🦪芝士焗蠔$1686隻我地4個人差d唔夠分呀🫢,有芝士白汁同蕃茄味各三隻🍅。大大隻食落夠哂滿足😚,一d腥味都冇🤓。~ *Bread*🍞 自家製牛骨髓牛油包牛骨髓混入自家制牛油🧈,再放入牛骨造型模具之中,本身已經好打卡able📸。包身脆口減輕左

~ *Dessert*by
*黑白大廚再改造* ,🏆栗子Tiramisu🏆

~ *Soup*
🥘龍蝦濃湯

🥘牛肝菌野菌忌廉湯

🦪芝士焗蠔$168

~ *Bread*
🍞 自家製牛骨髓牛油包
牛骨髓混入自家制牛油🧈,再放入牛骨造型模具之中,本身已經好打卡able📸。包身脆口減輕左膩感🤓,牛骨髓既獨特香氣充分呈現於舌尖🦴。

~ *Main*
🥩美國頂級Prime Rib Eye ( 8oz )
Prime肉眼一直都係作為熱愛牛肉香氣既不二之選😋。餐廳仲會配上原個炸蒜頭🧄同沙律蘑菇,可謂夠哂排場⭐。肉身係完美均勻既五成熟😎,入口軟嫩香氣俱佳😘,好快就比我地一掃而光。

🥩黑松露鵝肝威靈頓牛柳
香港可以食到威亞頓既扒房本身已經好少😌,好味既更加係寥寥可數🙂‍↕️,敢做呢道工序咁繁複既主菜已經值得掌聲👏🏻。酥皮出爐相當焦脆亦夠哂熱👍🏻,肉既熟度都掌握得好平均☺️,有少少美中不足可能係蘑菇蓉為左減少出水機會所以用得比較輕手😛,但係都已經好出色啦🥳。

🍝烤龍蝦尾意粉配龍蝦汁(+$58)
龍蝦尾同用左成隻龍蝦都無咩分別😗,呢個價位分量十足👍🏻,意粉未食放埋口已經聞到好濃既龍蝦味🤤,Al dente既麵身就無需再多講。

🐷西班牙栗飼黑毛豬鞍配蘋果莎莎($+38)
蘋果莎莎比我感覺一直係用黎減輕豬既油膩感同豬蘇味🐸,但係栗飼黑毛豬食落已經好清新😌,係一隻好乾淨既豬🤣。個人覺得佢哋豬同牛都做得好出色呀。

~自家製意大利咖啡蛋糕
~比利時朱古力心太軟
循例介紹埋另外二款餐贈送嘅甜品🍮,2款都做得唔錯😌,不過係栗子Tiramisu面前就真係有d失色啦🫢。