2018-03-26 493 浏览
青衣城 2 期張開以黎, 一直都好想去呢間試下, 今日終於都可以喇 !! 星期五放工時間去, 已經開始要等位。 餐廳有 4 個大電視 show 餐牌, 方便等位嘅客人先睇睇食咩好。 食物款式都比較多, 除左一般嘅台式粉麵飯之外, 居然仲有 Shabu Shabu 食。 最後我叫左個 Deluxe 一人 Set, 有主食 + 小食 + 飲品。台灣古早牛肉麵份量十足, 除左有大大舊嘅牛肉, 仲有兩大件蘿白。 湯底比較濃味, 少少微辣, 味道不錯。麻辣麻醬手撕雞雖然比較細份, 但麻辣加麻醬混埋之後嘅味道真係令人好開胃。珍珠奶茶絕對係敗筆, 珍珠奶茶完全冇茶味, 感覺好似飲緊奶水咁。 估唔到連最普通嘅台式飲品居然可以整到咁難飲

台灣古早牛肉麵

麻辣麻醬手撕雞
雖然比較細份, 但麻辣加麻醬混埋之後嘅味道真係令人好開胃。

珍珠奶茶

2018-03-02