2022-06-09
機緣巧合見到科勞開嘅𝐾𝑂𝐿 𝑝𝑜𝑠𝑡咗呢間餐廳,一見到係我最愛嘅藍色裝修,即刻心心眼,母親節飯決定係呢到慶祝,𝑏𝑜𝑜𝑘完之後見到啲𝐾𝑂𝐿同飲食𝐼𝐺出廣告𝑝𝑜𝑠𝑡,我仲心諗:好彩早咗𝑏𝑜𝑜𝑘姐中間我有人數要加,聽電話嘅職員態度好好冇嫌我麻煩 睇餐廳個門口好似好大咁,但其實入面唔算多位我哋一行十幾人,職員安排咗我哋坐中間長枱 我哋因為多人嘅關係,差唔多將𝑚𝑒𝑛𝑢上嘅菜式嗌渾晒講真,啲野食味道冇一款係特別出色份量普遍較細份,同價錢唔成正比 -左:自家製意大利紫菜寬麵•蟹肉•海膽味噌湯醬 $𝟸𝟹𝟾 推介指數:❤️❤️🤍🤍🤍 -右上:香脆炸紫菜日本雞腿肉•粟米天婦•羅芝麻醬 $𝟾𝟾 推介指數:❤️🤍🤍🤍🤍 -右下:自家製意大利麵•澳洲扇貝•香辣龍蝦車厘茄汁 $𝟸𝟷𝟾 推介指數:❤️❤️🤍🤍🤍 -✦ 阿根廷安格斯肉眼扒•洋蔥沙律•酸汁 $𝟹𝟺𝟾 推介指數:❤️❤️🤍🤍🤍 -✦ 炒活藍青口•辣肉腸•蕃茄忌廉汁•蒜蓉吐司 $𝟷𝟸𝟾 推介指數:❤️❤️🤍🤍🤍 -✦ 雙層牛肉芝士漢堡•太陽蛋•墨西哥辣椒•櫻花蝦七味粉薯條 $𝟸𝟺𝟾 推介指數:❤️❤️🤍🤍🤍 -✦ 炸魷魚•番茄汁及檸檬沙律醬 $𝟽𝟾 推介指數:❤️❤️❤️
一見到係我最愛嘅藍色裝修,即刻心心眼,
母親節飯決定係呢到慶祝,
𝑏𝑜𝑜𝑘完之後見到啲𝐾𝑂𝐿同飲食𝐼𝐺出廣告𝑝𝑜𝑠𝑡,
我仲心諗:好彩早咗𝑏𝑜𝑜𝑘姐
中間我有人數要加,聽電話嘅職員態度好好冇嫌我麻煩
睇餐廳個門口好似好大咁,但其實入面唔算多位
我哋一行十幾人,職員安排咗我哋坐中間長枱
我哋因為多人嘅關係,差唔多將𝑚𝑒𝑛𝑢上嘅菜式嗌渾晒
講真,啲野食味道冇一款係特別出色
份量普遍較細份,同價錢唔成正比
左:自家製意大利紫菜寬麵•蟹肉•海膽味噌湯醬 $𝟸𝟹𝟾
✦ 炸薯條配黑松露沙律醬 $𝟺𝟾
推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍
✦ 自家製番茄意大利麵•馬尼拉活蜆•柚子泡沫 $𝟷𝟾𝟾
推介指數:❤️❤️🤍🤍🤍
✦ 法式香煎春雞•黑松露薯蓉•黑橄欖•水瓜柳白酒汁 $𝟸𝟸𝟾
推介指數:❤️🤍🤍🤍🤍
✦ 蝶豆花桃子特調 $𝟻𝟾
期間發生咗個小插曲
因為我哋分咗兩張枱嘅關係,所以分咗兩邊嚟嗌野食
但我張枱叫咗嘅春雞好耐都未嚟,同職員催咗一次
點知俾我哋發現,原來我哋張枱嘅春雞去咗隔離枱
但隔離枱唔肯定果碟係咪春雞,以為係慢煮雞扒
因為我想像中嘅春雞係原隻燒春雞咁嘅樣
結果嚟到嘅春雞原來只係一塊雞脾肉
我同職員講呢個情況,職員解釋話隔離枱都有叫到春雞,咁我以為係真啦
但我哋走咗再傾返佢哋根本冇嗌到春雞
仲見到職員將春雞上錯枱果時,有兩個職員望住碟春雞咬耳仔
應該係發現到春雞上錯咗枱
最後職員嘅做法係靜靜雞喺張單到後加多隻春雞
呢個位我哋係有啲唔滿意,唔明白點解職員唔老實同我哋講
如果直接同客人認錯,我哋絕對唔介意接收多隻春雞
而唔係偷偷地喺張單度加返就當冇事發生過
除咗呢個小插曲發生,基本上職員嘅服務態度都好好,我哋都好滿意
只係希望如果再有類似情況發生,職員嘅處理手法要加強改善