2017-01-13 136 浏览
前幾晚我個朋友又話要去食放題,佢真係放題小姐黎,成日都話要食放題,港島同九龍D放題都俾佢食過哂咁滯,頂佢唔順!🙄今次就無咩點食刺身,專攻熟食,因為呢排食得太多刺身,唔再想食住!首先叫我見到呢間放題有好特別嘅生蠔,侍應一開始會俾左一張專點生蠔嘅紙仔俾我地先,佢話唔夠可以再叫!生蠔-大大隻,海水味唔算非常濃,但都算幾新鮮,唔會有怪味,仲有檸檬汁俾我地擠下。不過就無辣椒汁下,我自己個人就鍾意有少少辣椒汁點下會好味D!但我都翻兜左2次!放題好少有生蠔嘛!天婦羅方面,我食左酥炸蛀牙餅同虎蝦,蛀牙餅其實係oreo餅,呢個真係第一次試,味道甜甜地好特別,估唔到Oreo都可以咁樣整。虎蝦炸粉唔算好厚,微暖,不過不失。軟殼蟹手卷-因爲都好耐無食過軟殼蟹,所以就點左黎過一過口癮。手卷上面有唔少蟹籽,軟殼蟹有差唔多半隻,但都有唔少飯,女仔食小心會飽!豚肉蘆筍卷-呢個推薦,因為入面真係有成8、9條蘆筍,豚肉有D燒汁味,唔錯,同埋唔會燒到乾曬同老到咬唔開!胡麻炭稻庭-其實係冷烏冬黎嘅,落左唔少芝麻醬,有粟米、青瓜絲及蟹柳絲,份量唔算多,兩三個人每人少少都幾好!蜜蜜燒雞翼-有幾分似芝麻雞翼,上檯個陣好熱,新鮮炸起

份量唔算多,兩三個人每人少少都幾好!
蜜蜜燒雞翼-有幾分似芝麻雞翼,上檯個陣好熱,新鮮炸起,好香口

韓風香辣雞翼-其實韓風嘅意思,係多左一堆韓式辣醬係雞翼上面,味道幾特別,但蜜蜜燒雞翼吸引D!🙆🏻
2017-01-07