2019-06-24
😆選擇困難症嘅我,好難決定食咩好所以好鍾意去可以任食嘅地方食野💓到時想食咩就叫咩唔怕後悔🙌🏻但問題黎喇,有時我連想食放題定打邊爐都諗唔到😂如果一間餐廳可以又有放題又有得打邊爐你話幾好😍原來真係有‼️係旺角同油塘都有分店嘅《八幡屋》💞仲有好多湯底揀:地獄湯底、和風壽喜燒、官崎味噌湯等😋.我地揀左日式放題+澳洲和牛放題🔥首先講下火鍋🍲配料:呢度有部分配料同日式放題食物係scan QR code落單嘅,其他配料例如蔬菜、丸類、飲品、甜品等就係自己出去拎🙌🏻除左澳洲和牛,特選美國牛肉、美國進口牛肉、美國豚肩肉都係任食架😍另外必點嘅火鍋配料一定係海鮮‼️有蟶子、蜆、同蠔等,蟶子食落幾鮮甜,蠔都算肥美👍🏻個人幾鍾意佢有唔同嘅菇類選擇,因為放落個湯度滾令個湯底更鮮甜😆🙌🏻.至於日式🍣放題食物:打頭陣一定係叫刺身黎試,款式當然冇放題主打嘅餐廳多,但常叫嘅三文魚、甜蝦、吞拿魚、赤貝等都有齊💓三文魚油脂比例適中,食落口幾香魚油味👍🏻赤貝食落都幾爽口鮮甜,可惜甜蝦唔係我最鍾意食嘅有頭甜蝦,太細隻食唔夠喉🙈另外,我地都叫左好多壽司🍣個人覺得卷物款值得試,特別係芝士軟殼蟹同埋有櫻花蝦喺面果款🙌🏻..🍣八幡屋📍油塘高
所以好鍾意去可以任食嘅地方食野💓
到時想食咩就叫咩唔怕後悔🙌🏻
但問題黎喇,有時我連想食放題定打邊爐都諗唔到😂
如果一間餐廳可以又有放題又有得打邊爐你話幾好😍
原來真係有‼️係旺角同油塘都有分店嘅《八幡屋》💞
仲有好多湯底揀:地獄湯底、和風壽喜燒、官崎味噌湯等😋
我地揀左日式放題+澳洲和牛放題🔥
首先講下火鍋🍲配料:
至於日式🍣放題食物:
打頭陣一定係叫刺身黎試,
另外,我地都叫左好多壽司🍣
🍣八幡屋
📍油塘高超道38號大本型3樓308-312號舖大食代8號檔