2021-08-02
銅鑼灣前排新開咗間放題 啱晒大胃王 所以就決定去試一試😜 由於我哋晚市去 就揀咗世子牛盛餐($298)☺️ 一入門口就係沙律同韓式小菜自助bar 有生菜、青瓜絲、蟹柳、蟹籽 可以自家製沙律🥗 至於韓國小菜就有麻油芽菜、泡菜、醃蘿蔔等等 味道幾好 做飯前小食或者撈烤肉食都啱曬💛呢個餐會先上幾碟限量菜式 有6色刺身、4合海鮮拼盤、醬油蝦同韓牛壽司🍣 除咗有唔同嘅嘢食外 最特別就係餐廳用光波爐嚟燒肉🤪 原來光波爐都燒得快同好快熱6色刺身有香港人最愛三文魚、帶子、八爪魚、甘蝦、立魚同北寄貝😆 整體以放題嚟講都幾好 擺碟都夠晒靚 三文魚質素幾好 又肥美 帶子就夠晒大粒😜 4合海鮮拼盤拼盤有蜆、蝦、小章魚同大大隻嘅扇貝 可以睇餐廳教學知道啲海鮮大約燒幾耐😙 最鍾意食扇貝 扇貝本身已經加咗調味 所以特別香乾蒜味 而且肉質仲滑身🤓 醬油蝦自己都好耐冇食過醬油蝦 掛住韓國🇰🇷 醬油蝦甜甜地 入晒味 仲有蝦膏添🦐韓牛壽司韓牛好夠味🐮 帶有啲麻油同醬油味 唔會食到腥味 另外牛肉質感唔會韌 幾滑身 夠晒滋味 壽司用青瓜片卷住 可以減減韓牛嘅濃味😆燒肉其實餐廳都有唔少燒肉選擇 有牛、雞、豬 亦有唔同嘅海鮮🤓 牛
6色刺身
4合海鮮拼盤
醬油蝦
韓牛壽司
燒肉
其實餐廳都有唔少燒肉選擇 有牛、雞、豬 亦有唔同嘅海鮮🤓 牛肉都有唔同款 牛肉係光波爐到轉幾個圈就熟曬 我最鍾意嘅係海鹽牛舌 牛舌唔係薄身款 佢有返咁上下厚度 質感又唔硬😜 加上佢牛味足 可以再encore🤩 另外我哋仲叫咗雞皮串 雞皮燒乾 香脆又邪惡😙 仲好鍾意食牛油帆立貝 夠味又易煮😎
除咗燒肉外 仲有唔同嘅蔬菜類同飯麵🍜 仲有天婦羅添 即叫即炸🍤
最後仲有韓國Melona雪條或者雪米糍做結尾😜