2019-05-24 74 浏览
一排無食放題,食厭左平時旺角個幾間,今次轉左場來到荃灣的滿屋,以我所知滿屋好似有幾間分店,所以質素應該有保證。環境舒適,座位幾寬敞星期3的6時多入座,不需等待即可入座,店員感覺幾熱情落完order之後,等候期間八卦出去睇下,發現出面沙律吧都唔野少,有青口、蜆、仲有螺,甜品仲有好多選擇添令我地最開心既係,入座時店員說,每人送雪糕一客(movenpick/hargen daz),無諗到呢個價錢食放題,都可以食到高級雪糕入返正題,首先係刺身,刺身總共叫左兩次呢度既刺身夠新鮮、無雪味,而且係比得一啲都唔孤寒!尤其三文魚,切得非常厚,赤蝦亦好好食,必叫。壽司方面,款式非常之多,花多眼亂~當中虎蝦壽司就比較少見,但都好好食香芒花之戀,用芒果既清新抵銷沙律既膩,食落唔會有罪惡感!海膽帶子壽司,係「回本之選」,2百幾蚊既放題可以食到海膽帶子,相信唔洗食好多舊已經可以回本!食放題當然就唔少得炸野!我個人就特別推介榴連炸彈!炸得夠脆,入面既榴鏈餡好有榴鏈味,真材實料!另外,比較驚喜的還有-本店的特飲竟是免費的!這令我更加費解,為何旁邊的眾人仍選擇紙包飲品!大概是沒發現到這一點!蝶豆花白桃梳打,梳打夠晒汽,

環境舒適,座位幾寬敞
星期3的6時多入座,不需等待即可入座,店員感覺幾熱情

入返正題,首先係刺身刺身總共叫左兩次

壽司方面,款式非常之多,花多眼亂~
當中虎蝦壽司就比較少見,但都好好食
香芒花之戀,用芒果既清新抵銷沙律既膩,食落唔會有罪惡感!

放題當然就唔少得炸野!
我個人就特別推介榴連炸彈!
炸得夠脆,入面既榴鏈餡好有榴鏈味,真材實料!

另外,比較驚喜的還有-本店的特飲竟是免費的!
蝶豆花白桃梳打,梳打夠晒汽,配合上白桃同蝶豆花既清新,好適合放題時飲!
2019-05-15