2016-12-12 113 浏览
話說約咗一班朋友食飯,但係因為有一個friend 要好夜先到,所以唯有約好晏。跟住有人suggest 反正咁晏不如打邊爐(其實好似唔係好關事lol)總知我地就誤打誤撞地入咗呢間野度食啦一開始入去係因為佢有特價,可能係因為新開張啦心諗$179 有放題又有雞煲😍😍😍上到去見到佢啲花藍都仲擺緊,應該真係岩岩岩岩開張😂😂呢間野性價比真係幾高,同埋擺盤好有心機一坐低緊係嗌湯底先啦,我哋就揀咗一個特別嘅同埋一個穩陣嘅,一個係蕃茄龍蝦湯底,另一個就係普通壽喜燒湯底。一嚟到,個番茄龍蝦湯底,😱😱😱浮誇到一個點,三大個蝦頭加埋好濃嘅龍蝦味,無揀錯😍😍佢啲嘢飲都有好多款揀,有啤酒任飲😍😍可惜第二日有野做就無砍酒喇佢有兩隻豉油俾你,一隻for刺身一隻for火鍋,火鍋果隻當然有齊唔同調味,生蒜熟蒜果d,都有啲特別嘅例如芝麻醬同洋蔥蓉到主角喇,個刺身真係不得了,啲蝦手掌咁大隻,啲三文魚仲要砌埋花重點係因為我真係好鍾意食蝦刺身,而佢有三款,甜蝦虎蝦同赤蝦,勁開心😍因為我前幾日先食完荃灣一間放題,果間仲要加左價,成三舊水,但呢間d質素真係比得上佢,仲要平好多,即刻好想時光倒流嘔番餐放題出黎lol個牛,好有牛味😝😝😝
總知我地就誤打誤撞地入咗呢間野度食啦
一開始入去係因為佢有特價,可能係因為新開張啦
心諗$179 有放題又有雞煲😍😍😍
上到去見到佢啲花藍都仲擺緊,應該真係岩岩岩岩開張😂😂
呢間野性價比真係幾高,同埋擺盤好有心機

佢有兩隻豉油俾你,一隻for刺身一隻for火鍋火鍋果隻當然有齊唔同調味,生蒜熟蒜果d,都有啲特別嘅例如芝麻醬同洋蔥蓉
個牛,好有牛味😝😝😝,完全唔係平時酒樓打邊爐嗰隻😂😂 有兩款揀,我就鍾意加拿大牛肩肉果個多d,肉味重d,有嚼勁👍🏼
啲配料就都係嗰啲配料啦,上得好快同足嘅。值得一提佢個芝士魚蛋,係芝心丸+魚蛋,估佢唔到咁好食
2016-12-06