2022-08-31
成日都口痕想食放題,貪佢咩都有得食,而且價錢又唔貴。今日拎咗AL,專登去咗沙田嘅大喜屋食返一餐。大家一貫都知佢嘅刺身水準好高,所以今日講吓佢嘅熟食,順便推介一啲正正嘅俾大家。✨龍蝦沙律伴櫻花蝦多士多士好脆口,一件一口,唔會滯肚,龍蝦沙律凍冰冰配上鹹鹹香香嘅櫻花蝦,一口氣食咗三件。✨極品花膠盛宴邊有估到佢放題都有花膠食,而且水準都唔錯,花膠微彈夠淋身,而且滋潤養顏!✨上湯燴大蝦球睇到呢個名以為自己去咗中菜廳呢,一樣係放題可以點嘅菜式之一,大蝦球滿滿都係蝦肉,真材實料,而且爽口彈牙又鮮甜,湯汁亦都唔會太鹹。✨鹽燒鯖魚份量唔係好大條,但係鹽燒得相當惹味,肉質較實淨。✨比目魚西京燒每次必食嘅餐點,甜甜嘅醬汁加上完全冇魚骨嘅配搭,真係好好味!✨芝麻雞翼、雞軟骨串絕對係我嘅最愛,芝麻雞翼炸到脆卜卜,juicy又金黃,雞軟骨嘅口感一流,鍾意食串燒或者食炸物嘅朋友絕對不能錯過!
✨龍蝦沙律伴櫻花蝦多士
✨極品花膠盛宴
✨上湯燴大蝦球
✨鹽燒鯖魚
份量唔係好大條,但係鹽燒得相當惹味,肉質較實淨。
✨比目魚西京燒
✨芝麻雞翼、雞軟骨串