2022-02-14
聖誕將至,朋友仔想同我預先慶祝,於是我地相約去大灜喜食任食放題,第二次黎哩間分店,裡面依然人頭湧湧,所以一定要Book訂位,裡面地方闊大,侍應安排我地坐低後,我同朋友就分頭行事,我負責掃QR code落單,佢就負責係出面尋覓美食。網上落單食物款式種類多,幸好系統分哂種類,好容易就搵到想食既食物,點左刺身、燒物、一品料理等等既食物後,我預備出去自助區度拎食物同飲品。朋友畢左碗熱湯返黎比我飲,係蟲草花煲雞湯,冬天飲碗熱湯最正。我出去兜了個圈,飲品多選擇之餘仲有些係暖櫃暖住,比D唔慣飲凍飲人仕飲用,自助區食物選擇好多,分左類整齊地擺放,好有條理,我拎左些上湯娃娃菜、章魚小丸子仲有白雲鳳爪返去,返到去見朋友巳食緊刺身,點既食物機本上黎齊,速度快之餘樣樣望落都新鮮吸引,刺身當中我最喜歡食北寄貝同榮螺,爽口彈牙又鮮甜。黃金醬燒開邊蝦每轉只可以叫4隻,千島沙律醬配上芝士和彩椒去燒製,望到都流哂口水,咬落蝦肉爽口彈牙超美味,所以Encore左三轉。估唔到既係哩度有酸菜魚鍋食,雖然無火熱住,但可以比人過一過口忍,正。仲有個抵贊位就係椰青汁都係隨意比人任湛。哩度環境熱鬧,食物款式選擇多元化,我地晚市食每位
返到去見朋友巳食緊刺身,
仲有個抵贊位就係椰青汁都係隨意比人任湛。
哩度環境熱鬧,食物款式選擇多元化,我地晚市食每位收費$218另有加一服務費,哩個價錢哩講都算經濟抵食。