2024-11-07
同同事放工後嚟到荃灣嘅「和牛燒肉一郎」食Set E燒肉放題,呢度不單止有自助Bar任食沙律、汽水、甜品,仲有個超有趣嘅自動送餐路軌,叫咗嘢食之後會自己送到枱邊,真係夠晒新奇!我哋點咗幾款特色燒肉,原條五花肉係必試嘅,油脂均勻、入口即溶嘅感覺真係一流。然後係重頭戲和牛西冷,肉質軟滑、有嚼勁,燒到外層微微焦香,肉汁鎖住喺入面,每一啖都好滿足。另外,和牛牛肉角切(一口牛)都係驚喜之一,細細件配埋燒汁,鮮嫩多汁,完全係一啖入魂嘅感覺。仲有2色葱花牛舌(鹽味),鹹香味道啱啱好,搭配葱花嘅鮮香,口感煙韌有嚼勁。最後試咗原條牛舌配香水檸檬,呢款牛舌帶有淡淡嘅檸檬香氣,酸酸清香,食落唔會膩,真係好有特色!另外,炸蝦嘅外皮香脆,入面蝦肉彈牙,輕輕一啖即時感受到濃郁海鮮味。成個晚餐氛圍好輕鬆,成班同事喺度邊燒肉邊傾計,完全拋低晒工作壓力,呢度真係一個同朋友或者同事聚會嘅好地方!