2023-06-21
📍 彌敦左岸 今晚放工行左過尖東個邊,見到呢間門口裝修都幾有特色既餐廳,於是就試試佢(๑❛ꆚ❛๑)原來佢係一間集美食,酒吧同live band 一身既餐廳~行上二樓既裝修好有80年代feel,充滿懷舊嘅味道~🍽食物👍🏻香煎左岸珍寶蟹餅 $188 7/10前菜呢個珍寶蟹餅份量十足。外皮煎得十分酥脆,入面則係鮮甜滿滿既蟹肉,搭配酸甜適中既芒果粒,同埋檸檬汁,口感豐富,層次分明,酸酸甜甜十分開胃🤤👍🏻季節新鮮青口鍋 $208 7/10呢個份量都好足,青口都算鮮甜肥美。我地揀左blue cheese 汁,濃郁又有香味,同青口都好夾~令人食到停唔到口。👍🏻招牌燒黃油雞(半隻)$288 7.5/10呢個黃油雞值得一讚,外層黃油燒焦,形成左一層香脆外皮,而內裡雞肉鮮嫩多汁!搭配兩款分別係類似沙薑同燒汁,兩款都好惹味,令成個菜式都好令人回味~👍🏻夢才會真一點 $138 6.5/10佢地drink menu d名好特別,貪得意叫左杯試下~杯酒層次都幾豐富,口感圓潤。果汁、糖漿同酒精比例都恰到好處,係甜酸口感,味道都唔錯,不過就偏貴咗少少⛩環境👍🏻環境好大好寬敞,枱同枱之間都有一定距離,而且逢二、四、五、
🍽食物
👍🏻香煎左岸珍寶蟹餅 $188 7/10
👍🏻季節新鮮青口鍋 $208 7/10
👍🏻招牌燒黃油雞(半隻)$288 7.5/10
👍🏻夢才會真一點 $138 6.5/10
⛩環境
👍🏻環境好大好寬敞,枱同枱之間都有一定距離,而且逢二、四、五、六都有live band,氛圍好chill,好啱放工後同成班朋友一齊食飯
💁🏼♀️服務
👍🏻店員服務態度親切,佢地都好樂意推介餐廳既特色菜,有咩想問既千其唔好怕醜~
📝總評 7/10
餐廳食物味道唔錯,而且氛圍好好,好適合放工後嚟放鬆吓~ 鍾意一邊聽歌,一邊吹水食嘢既呢度都係唔錯既選擇
👛人均消費 ~$452 (連加一服務費)
⏱冇限時