2015-06-24
入元朗同舊同仕食飯,佢地建議食燒烤,之後到左一間叫校長燒烤的食店。夏日炎炎,好彩入面冷氣夠凍,行入座位前,路經食物區,見到有很多不同肉類和海產、蔬菜等,又見到刺身,壽司和各種熟食,撰擇甚多,舊同仕果然無介紹錯。飲品選擇不算多,但勝在夠凍又夠多,任飲唔洗講,講到韓燒肉類,羊扒夠騷,牛扒軟滑彈牙,豬頸肉爽脆彈牙,雞肉嫩滑新鮮,各種肉類肉質鮮嫩,香料入味,最後味道就視乎主人家對時間的掌握。店員定時為我地換過濾紙,以免燒肉類時容易焦燶。三文魚刺身新鮮爽口,炸魚柳配沙律醬好味非常。長腳蟹任食,肉質鮮嫩清甜爽口。最令人驚喜是有現場抽獎,雖不是什麼大奬,但可見店主的心思,尤其是店門 reception 個位靚仔仕應,服務態度一流,大熱天時重保持微笑歡迎顧客。整体而言,校長燒烤肉類撰擇豐富,味道一流,服務態度細心又熱心。與朋友聚會邊食邊燒,適合之撰。