2018-08-31
亞士厘道呢幢大廈越來越多日本餐廳,之前同朋友黎食飯既時候見到呢間餐廳人多到要𨋢口等位,相信有佢既過人之處,想同朋友飲下酒傾下計,呢間會係唔錯既選擇。以串燒來說,呢間餐廳選擇好多,菜單亦將食物分門別類,一目了然。《玉子燒 (芝士蟹籽)》蟹籽份量真係多到嚇親!無諗過芝士同蟹籽可以佈滿每一件玉子,玉子口感較綿,食兩件已經幾飽!《金黃醬燒廣島蠔》原隻帶殻既廣島蠔上有一層沙律醬調味,但仍唔會蓋過蠔既鮮味。《火辣黃金薯條》越食越辣,超惹味!本來熱辣辣既時候帶軟身質感,唔覺好辣,但凍左之後發現更好食,薯條變得更脆而辣味突出,最啱一邊食一邊飲酒!《黃金炸魚皮》魚皮無想像中咁重咸旦味,一黎到既時候只係微暖,但質感夠香脆。《鹽燒厚切牛舌》超誇張!我未食過咁厚咁大件既牛舌,本來覺得價錢有點兒偏高,但見到件件都咁大咀厚之後,突然又覺得物超所值!《棉花糖多士》呢個組合真係無得輸!棉花糖密鋪多士表面,上面仲加上朱古力醬,甜度剛剛好,多士又夠香脆~《蒜蓉燒原條茄子》誇張的燒茄子,比我既手掌大差不多一倍!茄子上放有滿滿的蒜蓉,令茄子變得非常惹味《香燒餃子雞翼》雞翼漲卜卜,中間有明太子,好香口
《玉子燒 (芝士蟹籽)》
《金黃醬燒廣島蠔》
原隻帶殻既廣島蠔上有一層沙律醬調味,但仍唔會蓋過蠔既鮮味。
《火辣黃金薯條》
《黃金炸魚皮》
《鹽燒厚切牛舌》
《棉花糖多士》
《蒜蓉燒原條茄子》
《香燒餃子雞翼》
雞翼漲卜卜,中間有明太子,好香口