2019-04-29
復活節假放咁多日當然約埋一班老友去燒下嘢食啦, 白石燒烤呢度都唔錯 係我哋幾個人投票出嚟選擇今日嘅場地點咗個十人套餐份量, 有好多款嘢食丸,腸,雞翼,扒,仲有少量海鮮,另外會有埋汽水和支裝水不過呢排天氣好唔穩定,好彩 這裏有瓦遮頭, 雖然封咗頂但一啲都唔會覺得局同意,仲好通風㖭。可能係連續長假期好多人去咗旅行,今日反而唔會好多人, 燒起上嚟都幾舒服雖然落雨天冇開放吹氣彈彈床, 但係都有小型嘅兒童遊戲區, 小朋友圍埋一齊喺嗰度玩都唔會覺得悶職員安排咗喺海邊嘅爐畀我哋, 對住個海燒嘢食真係好寫意呀😆真係唔好睇小呢一個十人餐 其實份量都好多,仲要每款都係獨立包裝乾淨又衛生, 食唔曬 拎走又唔會嘥扇貝有兩大包, 每一隻上面都已經放咗粉絲同埋蒜蓉調味料人多當然係就係放喺個網上面炒啦😆😆不過一開始個爐好猛火 ,要長期注意住如果唔係好快就會燶, 我哋都係炒到後尾個火開始靚嘅時候啲嘢食先冇咁易燶 炸😂😂 冇辦法啦人多如果一支支叉燒又好似燒嘅時間會好耐, 我哋大家太懶喇。獨立包裝嘅一條大烏頭, 好正呀, 可以出去出面問職員攞啲黑胡椒調味料 舖係烏頭上面燒起上嚟仲正呀😍😘
職員安排咗喺海邊嘅爐畀我哋, 對住個海燒嘢食真係好寫意呀😆
扇貝有兩大包, 每一隻上面都已經放咗粉絲同埋蒜蓉調味料