2019-05-20
放假梗係去啲chill 啲嘅地方Brunch 啦例如去下高街食Tea, 而家高街已經變哂,無哂啲傳統香港茶餐廳,全部都係西餐,仲要放假Tea 時間無咩人,最啱三五知己約埋 Tea 一 Tea. 當日仲有西式早餐食,叫咗個 200G Steak & Egg 同埋 Egg Benedict.個steak 係ok 嘅,幾好食,雖然牛味未至於好岀眾,叫medium 真係啱啱好,唔生唔熟,肉質又ok. 係個蛋無咩味,無調味之餘,連蛋味都無,唔知啲蛋邊到嚟,真係連M 記炒蛋都有蛋味過佢,雖然加咗胡椒同鹽,但依然唔岀味,無計啦。至於個Egg Benedict 我覺得係中咗伏嘅,嗱,雖然佢係有流蛋黃岀嚟,但係都係嗰句,佢隻蛋都無味,配落個包到我淨係食到包嘅麥味,總之就係唔太好食。啲sides ok 囉,薯仔同bacon 都唔差。嘢飲都幾好飲,我叫咗個mango smoothie, 重芒果味,唔係假芒果,幾好飲。