2018-07-06
依排想轉下口味,平時都好少食中菜。有次同男朋友食飯,佢竟然帶我食中菜,佢話好食,叫我陪佢食多次”唐宮小聚”,原來依間並唔係個種傳統既中式餐館尼,佢賣既都係新式精緻造型既點心,幾得意。男朋友都成日都食依間,所以就交比佢,由佢話事叫野食。我地個日食左”粉墨登場”,係黑色既炒飯尼,食到成口黑晒,不過墨汁好正,估唔到依到都食到墨汁。佢仲叫左乳鴿,好香,又多汁,我好鍾意食,佢話佢次次尼都會食,係必嗌。佢仲話要試下啲點心,特係新個個翡翠鮮蝦,淨係晏就先有,綠色既蝦餃,好彈牙,好煙韌,其他點心都好唔錯,例如個個蟹粉麻球、黑金流沙、小小蘋果、麻辣燒賣、松露香菇。都真係幾令我改觀,冇諗到依家既點心原來係咁新穎。多謝男朋友帶我尼食中菜。
题外话/补充资料:
見佢facebook有搞小遊戲,有機會嬴取荃新天地既VIP睇波專區4強入場證。