2023-07-05 47 浏览
呢間[雙魚座咖啡館]由佢岩岩開業就已經聽過佢名,咁岩行開旺角就去左試~佢地嘅dinner menu係每星期都會轉下,本身去想試下意粉,之前睇過其他食評好似好正、不過今日dinner 冇就改左試下個豬手,點知好有驚喜!加左38蚊有龍蝦湯,個湯好好飲,味道濃郁,湯入面嘅龍蝦肉都好鮮甜講返主菜豬手先!豬手個皮脆唔洗講,我最滿意嘅地方係豬手唔會過鹹,皮脆肉嫩,調味又岩岩好👍🏻伴碟嘅薯蓉亦好抵讚,薯蓉調味好、細滑帶牛油香氣,好好食!另外見香蕉朱古力芝士pizza好似幾有趣,就叫左黎試下,香蕉同朱古力嘅配搭本身以為會好甜,點知加埋芝士同薄脆嘅pizza邊,食落成件事係平衡得好好❤️之後見隔離枱叫左個甜品好似好正,我地又叫埋一份🙈就係期間限定嘅「紅豆、抹茶蕨餅、麻糬、意大利雪糕配牛角包窩夫伴鮮果」呢個甜品作為一餐嘅完結,真係完美!咁多配料成件事好豐富、雪糕配牛角包窩夫咁食 咬落帶啲牛角包酥皮嘅口感 鬆鬆脆脆,食完未夠喉!_ _ _同場加映:話說食完上面果餐之後,我有日收工自己去多一次 諗住睇下有冇上次食唔到嘅意粉,點知發現新推出左個啤酒小食放題!心血來潮就試下🙈小食種類有6款,啤酒係日本生啤,啤酒容易

講返主菜豬手先!

之後見隔離枱叫左個甜品好似好正,我地又叫埋一份🙈

_ _ _

同場加映:

小食種類有6款,啤酒係日本生啤,啤酒容易入口配住小食好快就飲完一杯🙈飲完一杯職員會續杯,小食有越式米紙春卷、日式炸餃子、泰式魚餅、章魚小丸子、炸雞塊同薯角!

所有小食都係熱辣辣上菜、小丸子、餃子、薯角同雞塊都好好食,我叫多左2轉
下次想收工後同fd飲杯野食啲小食傾下計,都會考慮黎呢度🫶🏻
2023-06-30