2021-01-09 952 浏览
翅客美食係佐敦新開一間街坊小店,主要賣多款唔同嘅雞飯同街頭美食,Work From Home唔想成日屈喺屋企,lunch就落樓下附近哩間新開嘅小店買個外賣返去食。小店店面簡單,價錢都係街坊價,飯麵全部三四十蚊有交易,加幾蚊有野飲。由落單到拎外賣都係等左五分鐘,算快手。海南雞飯($48) - 外賣盒分左上下兩格,上面有海南雞、海蜇同青瓜,下面就係油飯。飯量都算多,如果唔大食其實夠兩人share,油飯香得黎唔會太油膩。海南雞雞味唔算太重,不過食落幾滑,蘸埋黑豉油食幾好食。例湯(免費) - 所有飯類都有送例湯,入面有雞腳同白蘿蔔,雞腳主要要黎出味,食落比較硬,反而白蘿蔔好腍又冇渣。魚肉翅雙拼($35) - 想食碗仔翅但又想食魚肉,哩個魚肉翅雙拼就可以一次過滿足晒兩個願望。魚肉翅杰度啱啱好,入面都幾多魚肉、雞肉、仿翅同木耳,所以食落口感好豐富,我自己就鍾意加多啲醋,外賣佢都有自動波俾埋,讚!總結,價錢合理味道亦唔差,唔想食黎食去都係嗰幾間連鎖食店,不妨試下哩間街坊小店。

由落單到拎外賣都係等左五分鐘,算快手。

海南雞飯

海南雞雞味唔算太重,不過食落幾滑,蘸埋黑豉油食幾好食。

例湯

魚肉翅雙拼