2022-06-15
今日嚟到北角一間新開冇耐既三文治店,黎之前已經睇定相究竟叫咩好呢😍手撕油封鴨髀三文堡~油封鴨髀好鬼酥軟,每一啖都食到鴨油嘅精華,啖啖肉又有油脂,老實講唔會覺得油膩,因為自己太鍾意食油封鴨😋加上油封鴨上加咗店自家製嘅柚子醬,覺得店主好有心思好有新意,通常食包有烤肉嘅都一定配搭比較鹹嘅醬汁,但柚子醬汁配油封鴨可減低油膩感,亦都令食材味道更加分,又唔會鹹👍我推薦呢個包❤️食咗好多薯條😆好似有孜然既味道牛油果雞胸三文堡~突然間覺得呢個包好健康😂低脂低卡GI值又低,肥仔最鍾意食雞胸肉,有一排冇激素雞胸,牛油果,仲帶有少少芝麻醬調出雞胸肉嘅味道,牛油果未到話似屋企食果D咁熟,但係屬於適中,麵包仲加咗醋汁,呢個包味道偏淡,健康之選,減肥瘦身健身愛靚一族嘅你好選擇麵包用左ciabatta,係一種帶脆皮既義大利麵包,麵包外脆內軟,表皮薄而脆,係一個屬高水份嘅麵包