2020-12-05 31 浏览
大埔homeland人气旺盛,一直都好想去试,不过地点有啲远,所以讲咗好耐都冇去过🧞‍♂️ 新店开左系大角咀,劲方便,即刻约朋友食个饭先🧚‍♂️一坐低,感觉涌上心头。,大家一定要叫多几样嘢食,支持小店🧞‍♂️叫咗个德国肠拼盘食住先,芝士肠最好食😋 朋友就觉得辣肉肠好啲,辣下辣下最惹味。薯蓉都真心好食,好creamy好香,仲有细细粒薯仔,几有口感🧞‍♂️益力多青柠水果梳打够fresh,益力多味都几突出,解喝一流,仲有啲水果食下,感觉健康啲。Homeland既手工意粉🍝好多人食过都赞🧚‍♂️ 我同朋友叫左厨师推荐嘅冬阴功海虾阔条面 同 牛油果烟三文鱼阔条面。冬阴功海虾阔条面,颜色好colorful,仲落埋食用花,成道菜好似艺术品咁,好靓🧚‍♂️ 冬阴功味好浓郁,食多几啖都几辣下,可以加少少青柠中和辣味。海虾好弹牙,好新鲜食到虾味,冇花冇假🧞‍♂️ 牛油果烟三文鱼阔条面烟三文鱼切到好似一朵花咁,厨师真系好有心机。阔条面好烟韧, 食落麦味比较重。每条阔条面刚刚好沾满酱汁,又唔影响弹牙口感。仲有最健康嘅牛油果🥑,难怪咁多人都赞Homeland手工意粉出色🧞‍♂️最后叫咗客甜品 海盐焦糖芝士饼,口感比较结实,如果

冬阴功海虾阔条面

牛油果烟三文鱼阔条面

最后叫咗客甜品 海盐焦糖芝士饼,口感比较结实,如果海盐味再多少少会更好。但这餐饭都令人好满意🧚‍♂️
2020-12-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
冬阴功海虾阔条面