2020-11-04
💛💛💛Here dessert💛💛💛一行四人行完山,搭的士去元朗食下午茶。之前無乜黎過元朗,所以唔知有咩好食。最後係apps到睇到依間甜品舖。我哋嗌左四份食物。店內牆上有驚喜,不枉我地揀左佢。芒果小丸子椰皇燉蛋白(凍)$58雖然芒果普通,但個燉蛋白真係加左唔少分。蛋白燉得好好食!好滑又有椰香味,重要唔會過甜,好清甜,食完好舒服💕。小丸子都好好食,大細岩岩好🤤。不過椰皇裡面啲肉好硬,所以唔可以食埋😂😂。由於真係幾好食,食到一半先記得影相😂。牛乳燒仙草(凍)$38裡面有紅豆、芋圓、仙草、小丸子。紅豆 - 好食,好食到連我唔食紅豆既都覺得好食,可能因為佢煮得溶好易入口。芋圓 - 中規中矩,唔會為左想食芋圓而揀依個甜品。仙草 - 唔錯,滑得黎唔會話好水,食落係知自己食緊咩。小丸子 - 正常發揮,唔知點解覺得跟燉蛋白黎既小丸子好似好食啲😂😂。芒果小丸子(凍)$35因為我無食到,所以我唔打食評,但朋友食落覺得Okay!所有食物質素都唔錯,另外其實佢有鹹食/熱食,姐係魚蛋、腸仔、撈麵。不過我哋淨係想食甜品,所以冇試過。本身舖頭內冇乜客人,我哋坐低無耐就有好多人食,見到每枱客都有嗌窩夫,好似好吸引,同
芒果小丸子椰皇燉蛋白(凍)$58
芒果小丸子椰皇燉蛋白(凍)
牛乳燒仙草(凍)$38
裡面有紅豆、芋圓、仙草、小丸子。
芋圓 - 中規中矩,唔會為左想食芋圓而揀依個甜品。
仙草 - 唔錯,滑得黎唔會話好水,食落係知自己食緊咩。
牛乳燒仙草(凍)
芒果小丸子(凍)$35
因為我無食到,所以我唔打食評,但朋友食落覺得Okay!
本身舖頭內冇乜客人,我哋坐低無耐就有好多人食,見到每枱客都有嗌窩夫,好似好吸引,同埋擺盤好靚。我哋就好後悔點解我地無嗌到😢😢。環境方面佢係正常糖水舖,感覺上間舖頭好乾淨。店員態度好好。
埋單$169(無加一)