2023-03-07 1150 浏览
约朋友食个lunch 又要有位真系唔易。shio 系另一个都系附近揾食既朋友介绍既,黎左都几次,间餐厅愈来愈多人,要等下位。。。。叫左个tonkatsu 吉列北海道黑豚定食($178), 包左一个,芥辣八爪鱼,一碗面豉汤,同埋一个茶碗蒸。不得不赞佢既面鼓汤都几惹味。而茶碗蒸都好香滑,热辣辣上台。抵赞!我既炸猪扒比朋友嘅寿司定食要等得耐啲,应该真系即叫即炸。哗,我系香港真系未食过咁厚既炸猪扒,而且仲嫩滑多汁,加埋一大堆超慷慨嘅椰菜沙律。不得了!!块吉列黑豚放入口脆到自己都听到,佢厚但嫰呢下真系值回票价。值5粒星!!!不过shio既败笔之处,仍然系碗湿到痴埋哂既饭。一间日本餐厅/居酒屋要煮日本米且粒粒分明系基本,几次d饭都系咁,都几失望。个食评比“ok” 系希望下次黎有碗正常既日本米食。

吉列北海道黑豚定食

个食评比“ok” 系希望下次黎有碗正常既日本米食。
吉列北海道黑豚定食