2020-02-28 351 浏览
有朋友揀咗嚟呢到食飯,睇門口啲紙仔先知道係聘用聽障人士嘅社企入到去叫咗set dinner是日餐湯係蕃茄湯,好鐘意濃郁嘅蕃茄味,好正,忌廉稍為太多。朋友鐘意食個蒜蓉包,但我覺得太淋身。巴馬火腿伴蜜瓜田園沙律正常嘢,加啲沙律醋,好味嘅飲完湯食埋沙律其實都飽飽地喇,再嚟豬手拼香煎比目魚(本身係波士頓龍蝦唔係豬手,但今日無貨改咗餐單),豬手對於我嚟講太鹹,不過肉質嫩滑,外皮都香嘅,叫呢份餐都係為咗比目魚,無令我失望,魚質好滑,味道都唔錯,薯條就比較遜色。好少接觸聽障人士,佢哋溝通好需要睇口形,而家需要戴口罩嘅時期對於佢地工作都幾唔方便,帶位工作都需要等其他同事幫手,客人要比多啲耐性。見到員工們都好勤力,一食完收碟收得好快,食物質素都幾好,難怪咁多人支持。

蒜茸包+蕃茄湯(是日餐湯)

巴馬火腿伴蜜瓜田園沙律
正常嘢,加啲沙律醋,好味嘅

豬手拼香煎比目魚

2020-02-22
豬手拼香煎比目魚
巴馬火腿伴蜜瓜田園沙律
蒜茸包+蕃茄湯(是日餐湯)