2011-07-06
星期日內 7 月 3 日我地三個人一齊去金不換泰國餐廳 (銅鑼灣波斯富街分店) 食LUNCH, 食到一肚氣.一入餐廳就由果位男支客帶位(38左右, 穿黑色套裝企門口) , 佢帶咗去比較黑的內廳無陽光及燈光昏暗, 我問果位男支客外廳有無位, 我想換位坐有陽光及燈光.男支客外陰笑同指住我張台, 佢話:[ 出面外廳FULL哂, 因為你BOOK位, 所以咪有位囉! ] 態度懶散, 我唔順氣最後自己調位, 都坐番外廳有陽光, 但又有發現.罪狀 1: 講大話男支客最初話 [ 出面外廳FULL哂 ], 我坐2小時(12:30PM 至 2:00PM) 發現出面有 3 張台成個 LUNCH HOURS 無人坐. 我明白出面是 6 人台, 但可以拍埋或者分開成 4 人台. 可以為客移台咁簡單點解講大話?罪狀 2: 態度懶散男支客又帶位又帶我講嘢遊花園, 仲話 [ 因為你BOOK位, 所以咪有位囉! ] 罪狀 3: 都算貴共叫 4 樣嘢. 盛為 HK$550, 又唔太海鮮, D 材料好平姐...1) 大拼盤 (油太多)2) 炒貴刁 (OK LA)3) 咖哩牛肋
我問果位男支客外廳有無位, 我想換位坐有陽光及燈光.
我唔順氣最後自己調位, 都坐番外廳有陽光, 但又有發現.
罪狀 1: 講大話
罪狀 2: 態度懶散
罪狀 3: 都算貴
1) 大拼盤 (油太多)
2) 炒貴刁 (OK LA)
3) 咖哩牛肋 (OK LA)
4) 蛋包海鮮飯 (白飯蟹柳多, 唔算太海鮮)
5) 肉碎生菜包
罪狀 4: 要加一
咁差服務, 我寧願娟俾慈善基構