2018-12-27
聽到店名,可能有d驚,點解叫呢個名....真系唔知,同事最鐘意搞搞新意思,佢約左我地中午試下呢間店,跟著佢來到烏蠅館,竟然意想不到的美味。冒菜,其實系成都的一種小食。今日系第一㳄接觸,入到餐廳,系坐無虛席的,正好有客人埋單走,我地先有位坐。環境不錯的,設計得雅緻。有點菜紙自選超方便,湯底可以揀自己喜歡的口味,然後再揀幾款配料。跟餐野飲都好好味,我揀左玫瑰蜂蜜,同事揀左茉利花茶,樣好靚!飲落口感好舒服。清湯已經好有味,系有特色既,尤其系佢既香,好特別,多種香料的搭配,清得來系有味的,我原本以為成都冒菜一定要辣先好食,現在睇黎,清湯都十分不錯!因為第一次食晤識揀的關係,我將主食的土豆粉當成一味配料咁揀了,所以土豆粉的份量并不多,因為當日要趕時間,所以冇再加主食,不過試左個湯底的味,就知道系好味,同埋食左少少土豆粉,真系好吸引!口感特別,好Q,晶瑩剔透,好爽滑,第二日再黎過!
環境不錯的,設計得雅緻。