2020-09-28
哩間喺中環蘇豪區食台灣菜一直高人氣,今日行完街坐低食d野先,野食賣相靚,好岩打卡!髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅 $85哩個見到唔少IG同blogger都介紹哩款,想試好耐,賣相太靚,最中意紫薯、芋泥既野食,咸蛋黃帶起哩碟既味,有練奶好正,咸咸甜甜都幾夾嫁。夾心既芋泥低糖,整體特別,都幾飽。招牌牛肉刀削麵 $108第一啖試個湯,濃味,見到有蟲草花脆脆好特別,牛展高質,糖心蛋同豆腐等配料都好味,刀削麵寬身彈牙,吸入湯汁既精華,值得一試!伯爵茶凍QQ芋圓 $68餐牌上見到賣相吸引叫左黎食,凍食芋圓,有珍殊、綠豆、桂花同伯爵茶凍、花奶,整體幾甜,岩我口味,伯爵茶凍茶味出,特別,芋圓2色,都幾多。鮮木瓜牛乳 $58哩杯凍飲我幾推介!鮮木瓜佔大半杯,好足料,飲到冇咩落其他果糖,幾原汁原味。裝修好適合打卡!本身想試麻糬,得夜晚供應,下次夜晚再黎啦!
髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅 $85