2020-05-30
花斑茶社 (西環店)原本打算黎西環 同朋友睇海同埋 影相 結果連個天都唔鍾意我...😫😂未去到已經落緊細雨 唯有行商場 花斑茶社嘅地上面嘅貼紙 引導左我過黎(邊行邊有貼紙 覺得好得意 一定有好多低頭族幫襯) 牆上面都係文宣 同埋香港人打氣嘅MEMO 係間好黃嘅黃店 多次參與罷工 所以即刻入去幫襯 同埋避雨 同樣嘅錢肯係要幫襯返同路人啦 黑糖珍珠厚鮮奶 $30必定好飲嘅配方 同埋佢哋黑糖嘅紋路 整得好靚 🤤 黑糖珍珠部分算多 值得一讚嘅係 珍珠煮得好 因為咬落口彈牙煙韌 完全唔會霉爛(之前中伏太多 其他鋪頭會一直用黑糖煮珍珠 擺起度又唔理🌚) 同埋黑糖同埋鮮奶嘅比例做得啱啱好 唔會太甜至於 黑糖香 唔會掩蓋 奶味濃厚 香滑 飲過咁多鋪頭 佢已經係頭幾甲 推介大家試飲 鳳梨多多(少糖) $26 店員話佢地新出左 「益力多」系列 分別有:綠茶 鳳梨 草莓 柳丁 四個口味 益力多幾乎係每個香港人嘅童年 就咁飲係好甜帶酸 配上菠蘿 加左好多分 口味更加清爽解渴 同埋散發清香 菠蘿味 好夏日 真材實料 邊飲邊吃到「菠蘿仔」好過癮🤣 有乳糖不耐症嘅 絕對要嗌杯試下 同朋友飲完之後心情都
黑糖珍珠厚鮮奶 $30
鳳梨多多(少糖) $26