2014-11-11 405 浏览
講真,九龍灣我唔係幾鐘意的一個地方, 因為冇淡好食之前係果頭番工,做左半年野, 餐餐唔係帶飯就係來來去去M記但呢間小王可以話係食店沙漠中的一點明光, 或正常少少7月尾,臨放工去睇show,睇之前就試下呢間野賣民國菜, 有民國著名的牛肉麵, 蜂蜜綠茶等等去到唔洗點等位, 畢竟九龍灣, 食得起九龍灣的相常都有番咁上下銀彈(例如本人這類人)望完menu, 叫左order之後就等...約20分鐘左右, 如果快餐店就肯定俾人媽媽聲, 但係今日本人預左等佢一個鐘的心態, 所以never mind~第一樣野黎的就係炒手, 都OK, 有炒手味, 同埋唔係好辣, 唔錯^有炒手味的紅油炒手, 可以一試之後主菜牛肉麵黎...麵係著名的刀削麵, 好有刀削的味道(即係彈牙爽口, 接近udon但又冇udon咁雪雪聲)牛肉大大舊,好似食緊牛腩咁而湯汁就好重藥材味,正(充滿蜂蜜味的蜂蜜綠茶, 好甜好juicy, 飲完包話正)總結都合格,不過不失但係唔夠飽-_-(所以話係九龍灣食飯的人通常都係有錢)
講真,九龍灣我唔係幾鐘意的一個地方, 因為冇淡好食

之前係果頭番工,做左半年野, 餐餐唔係帶飯就係來來去去M記

但呢間小王可以話係食店沙漠中的一點明光, 或正常少少

7月尾,臨放工去睇show,睇之前就試下呢間野

賣民國菜, 有民國著名的牛肉麵, 蜂蜜綠茶等等

望完menu, 叫左order之後就等...

^有炒手味的紅油炒手, 可以一試

牛肉大大舊,好似食緊牛腩咁

而湯汁就好重藥材味,正
(充滿蜂蜜味的蜂蜜綠茶, 好甜好juicy, 飲完包話正)

總結都合格,不過不失

但係唔夠飽-_-

(所以話係九龍灣食飯的人通常都係有錢)

2014-07-29