2019-07-18
呢排隻手勞損要睇針灸,咁就有借口做無飯煮婦;一家大小最啱就喺圍爐,見呢間唔使兩百就可以半任食,一於試吓時令海鮮拼盤餐廳按人頭計提供7款時令海鮮,包括鮮蝦,鮑魚,紐西蘭活刀貝,貴妃蚌,深海龍躉,日本廣島蠔同花蛤,全部食材都新鮮甜美,而且絕不將貨就價,認真抵食蟲草花水鴨湯/芫荽皮蛋豆腐湯皮蛋芫荽清熱下火,打邊爐最啱,水鴨湯底鮮甜滋陰女士最啱,鴛鴦湯底各取所好滋補花膠仔花膠是女士欣物,膠原蛋白有助我勞損的手復原(借口啫🤭),入口爽彈腍滑帶有膠質黏口爽脆白鱔片鱔片鮮甜爽脆,肉質鮮嫩無骨手切封門柳油花較少但肉味濃,是牛的橫隔膜下嘅肌肉,每隻牛得少量屬較罕有的特級美國肥牛油花豐腴,肉質細緻有口頂級安格斯牛小排油脂豐腴,肉味濃郁,入口軟腍有脂香日本黑豚肉肉色粉嫩帶少許油花,入口有口無臊味本地新鮮牛舌牛舌肉質軟腍唔韌,輕灼一陣入口滑嫩任食類生水豆腐、日本稻庭烏冬、新鮮帶膏鵝腸與及四十多款任食的丸類,蔬菜及麵食;以呢個價錢嚟講食材的質素都算高及食物的選擇都算多
時令海鮮拼盤
蟲草花水鴨湯/芫荽皮蛋豆腐湯
滋補花膠仔
爽脆白鱔片
鱔片鮮甜爽脆,肉質鮮嫩無骨
手切封門柳
特級美國肥牛
油花豐腴,肉質細緻有口
頂級安格斯牛小排
油脂豐腴,肉味濃郁,入口軟腍有脂香
日本黑豚肉
肉色粉嫩帶少許油花,入口有口無臊味
本地新鮮牛舌
牛舌肉質軟腍唔韌,輕灼一陣入口滑嫩
任食類