2020-07-04
📌 Mamaday Studio~油麻地見到mamaday喺油麻地開分店梗係朝聖下🤩樓高三層嘅cafe主要係得飲品同甜品 而且係自助形式 唔似另外嗰兩間分店有主食但係我嗰日四點去到已經賣晒所有甜品😔所以淨係叫咗兩杯飲品 都係先落單後攞位cafe由三層唐樓活化而成 每一個角落都玩味十足‼️好有心思 超級多打卡位😍亦有唔少人係色彩繽紛嘅樓梯前面影相📸二樓主要係有對住坐嘅位同露台 地方寬闊三樓有啲似自修室 大家都坐喺度做嘢同睇書 仲要有充電位👍🏻樓梯都有座位同搞鬼裝修 超級chill😝參觀裝修之餘 仲可以去三樓睇兩隻細貓仔 真係好得意😻1️⃣ 𝗛𝗼𝘁 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟮 (𝟳/𝟭𝟬)見到個紙杯都覺得好靚 有個「吳方好惹」嘅愛因斯坦🤣熱喝用紙杯裝都照有拉花 而且味道都幾唔錯雖然抹茶味唔係話好濃🍵但係唔會飲到粉感 口感順滑😋2️⃣𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗧𝗲𝗮 $𝟰𝟮 (𝟴/𝟭𝟬)凍飲方面會用高身啲嘅紙杯 都幾大杯 呢款意想不到反而幾好飲🤩桃茶唔會話太甜 好清新👍🏻不過冰略嫌有啲多😅💡整體嚟講 呢間裝修好特別 別樹一格!擺設到好搞鬼抵
見到mamaday喺油麻地開分店梗係朝聖下🤩
凍飲方面會用高身啲嘅紙杯 都幾大杯
呢款意想不到反而幾好飲🤩
桃茶唔會話太甜 好清新👍🏻
不過冰略嫌有啲多😅
💡整體嚟講 呢間裝修好特別 別樹一格!
擺設到好搞鬼抵死 去個廁所都見到有搞笑設計
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: Mamaday Studio
📍: 油麻地白加士街105號地舖
🔍: 08:00-20:00(Mon-Fri); 11:00-20:00(Sat-Sun)
☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie油麻地
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式